Premis DonaTIC 2021: trencant la bretxa digital de gènere en la tecnologia

Premis DonaTIC

Us deixem un article de Xarxa Punt Tic sobre el Premis DonaTIC, organitzats pel departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori:

Els guardons han distingit vuit dones procedents dels àmbits empresarial, professional i acadèmic. En el següent vídeo, Xarxa Punt TIC parla amb algunes guardonades i participants d’aquesta setena edició.

Organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, els Premis DonaTIC persegueixen un doble objectiu: Per una banda, el de visibilitzar i celebrar l’aportació de les dones a l’àmbit tecnològic i, de l’altra, el d’oferir referents a nenes i dones joves per promoure l’interès femení per les disciplines STEM. La gala de concessió de guardons va tenir lloc el dia 13 d’octubre, a les 19 h, a la seu del CosmoCaixa de Barcelona, coincidint un any més amb el Dia d’Ada Lovelace.

Van parlar amb l’astrofísica i doctoranda en Ciències Planetàries al MIT, Mariona Badenas-Agustí, que va realitzar una ponència sobre com seria viure a Mart i va explicar la missió Hypatia I, que es desenvoluparà al desert d’Utah per a fer recerca de qualitat i inspirar altres dones a seguir la seva vocació científica. Nou dones catalanes viatjaran entre el 16 i el 29 d’abril del 2023 a l’estació analògica de Mart (Mars Desert Research Station) i conviuran dues setmanes en un espai que simula les extremes condicions del planeta vermell.

També, van tenir l’oportunitat de xerrar amb la Sílvia Planella Oriol i el projecte ENGINY-era. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius el foment del talent, la promoció de la coeducació i la divulgació de les disciplines STEAM en centres educatius trencant amb els estereotips de gènere i altres discriminacions. El formen persones professionals amb experiència en els àmbits STEAM i la coeducació.

Les guanyadores dels Premis DonaTIC 2021

Les guardonades de l’edició 2021 dels Premis DonaTIC han estat:

  • DonaTIC professionalAnna Benavent Navarro, Directora d’Organització i Sistemes d’Informació de l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.
  • DonaTIC empresàriaMaría Jesús Salido Rojo, directora general i cofundadora de SocialDiabetes.
  • DonaTIC emprenedoraCristina Corchero García, doctora en Estadística i Investigació Operativa.
  • IniciativaTIC empresarialEveris Spain, consultora multinacional que ofereix solucions de negoci, estratègia, desenvolupament i manteniment d’aplicacions tecnològiques i externalització.
  • DonaTIC divulgadoraMaría José Lodeiros Zubiría, consultora SAP sènior a Everis.
  • IniciativaTIC d’entitat socialENGINY-era, entitat sense ànim de lucre dedicada al foment del talent, la promoció de la coeducació i la divulgació de les disciplines CTEM i en contra dels estereotips de gènere i altres discriminacions.
  • DonaTIC acadèmica/investigadoraAlícia Fornés Bisquerra, investigadora del Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • DonaTIC universitària: Marta Bertran Ferrer, graduada del grau d’Enginyeria Telemàtica de La Salle Barcelona.
  • EstudiantTIC de formació professionalSara Puig Cabruja, Graduada del Cicle Formatiu Superior en desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i del Cicle Formatiu de Grau Superior de desenvolupament d’aplicacions web.

25/10/2021
Entitat redactora: Xarxa Punt TIC