Les novetats d’Sketchup per dissenyar en 3D de manera més intuïtiva

Et presentem una manera fàcil i eficient de dissenyar, documentar i comunicar idees en 3D amb Sketchup, el programa que serveix per a múltiples àmbits i que recentment ha afegit noves eines. En aquest article recollim algunes d’aquestes novetats que pots posar en pràctica amb el modelatge d’un habitatge al curs introductori que t’oferim!

SketchUp és un programa de modelatge en 3D dissenyat per a arquitectura, enginyeria i enginyeria mecànica, animació, videojocs… La diversa naturalesa d’àmbits pels quals és útil l’han convertit en un dels més populars per al disseny 3D perquè permet donar forma a les teves idees dibuixant el que vulguis, com vulguis i en molt poc temps. D’aquesta manera, amb la quantitat d’eines disponibles i la seva fàcil usabilitat, és un programa indicat tant per a les primeres etapes del disseny esquemàtic i d’esbossos fins a l’etapa final de la construcció.

Dissenyar un edifici sabent quin temps fa

Una de les innovacions més destacables és l’aplicació web predesign.sketchup.com que permet avaluar les condicions meteorològiques com el temps i l’orientació del sol, les variables de latitud i longitud… Ni tan sols és necessari disposar d’una maqueta de l’edifici perquè aquesta informació es basa únicament en la ubicació física i geogràfica del projecte i aporta dades climàtiques mitjanes estacionals que ajuden a determinar si cal dissenyar principalment per a la temporada de calefacció o refrigeració. També suggereix diferents tipus de vidres que es poden utilitzar i solucions d’ombra per a l’orientació de la façana de cada edifici. Es tracta d’una aplicació web autònoma que no està directament integrada al programa, però es pot vincular.

 

Noves eines i trucs per fer més àgil el funcionament

En la seva darrera versió presentada a finals del 2021, ha incorporat etiquetes per tal d’agrupar en carpetes tots els arxius. Així, permet controlar la seva visibilitat mitjançant els anomenats “interruptors de visibilitat” i amb l’ús de carpetes i nivells, tot plegat és més funcional i accessible. A més, el nou filtre d’etiquetes permet buscar objectes que coincideixin amb un nom determinat i en un conjunt filtrat d’etiquetes, amb el comandament ALT + clic, pots seleccionar-les totes i així activar o canviar el seu estil de guió, tot en un sol pas.

Entre altres trucs i estratègies, una de les més destacades és la panoràmica i el zoom amb dos dits que faciliten la navegació. D’aquesta manera, ara amb el touchpad el fet de lliscar dos dits desplaçarà la pàgina i un pessic de dos dits s’aproparà a la imatge. També es pot canviar entre la panoràmica i el zoom fent lliscar els dos dits i mantenir premuda la tecla modificadora d’ordres, malgrat que aquesta nova funció no està disponible a Windows.

Per acabar, amb la darrera versió, les actualitzacions es gestionen dins del programa i ja no cal descarregar els fitxers del web de forma independent. El programari notifica quan una actualització està disponible i el moment en el qual es pot descarregar i instal·lar de forma directa i immediata sense haver d’accedir al navegador.

Si vols conèixer Sketchup i introduir-te en aquesta manera de dissenyar en 3D, pots fer-ho amb el curs que t’oferim des d’Arttec amb l’exemple d’un habitatge!

 

18/03/2022
Entitat redactora: Arttec