Neix Arttec, la plataforma per a la formació tecnològica de dones

Construïm Arttec

Us presentem la nova eina de formació online especialitzada en tecnologies i adreçada especialment a dones. És una plataforma destinada a donar resposta a la necessitat d’incrementar la presència de dones en funcions i llocs de treball tecnològics.

Les desigualtats en el mercat laboral són profundes entre homes i dones però encara ho són més si posem el focus en les tecnologies. Segons l’informe ‘Dones en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)’, publicat el passat mes de febrer per l’Institut Català de les Dones, a Catalunya, durant el 2019 el 69,1% de les persones ocupades en la branca d’activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que només el 30,9% eren dones.

Arttec neix amb la intenció de contribuir a la reducció d’aquesta escletxa digital de gènere, amb la creació d’una plataforma online de cursos especialitzats en tecnologies. I enfocat a un alumnat femení.

El projecte està impulsat per la cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre Barabara Educació, el centre tecnològic de la UPC (CIM UPC), i la cooperativa d’iniciativa social sense afany de lucre Drecera.  

Els primers cursos que oferim són disseny 2D, 3D, web i fabricació digital. Mireu la nostra pàgina de cursos si voleu més informació.

Esperem sincerament que moltes dones s’apuntin a reconduir o accelerar el seu futur laboral per la via tecnològica.

22/10/2021
Entitat redactora: Arttec