El modelatge 3D de manera senzilla i intuïtiva es diu Tinkercad

Tens una figura al cap que no saps com explicar amb paraules? Si dibuixes a mà, se’t barregen l’amplada, l’alçada i la profunditat?

Efectivament, la solució seria poder dissenyar-la amb l’ordinador i d’una manera senzilla, neta i polida. Aquest recurs existeix i és de programari lliure, en línia i amb eines molt intuïtives: Tinkercad! 

En aquest article et presentem tots els seus avantatges i, si vols llançar-te a dissenyar els teus propis models en 3D, et convidem a endinsar-te a aquest programa amb el curs d’Arttec, perquè el disseny 3D cada cop s’estén a àmbits i usos més diversos, més enllà del cinema d’animació, i ja és una eina present en l’arquitectura, l’enginyeria, la medicina, l’art o la moda, per exemple. 

 

Construcció de models a partir de figures geomètriques

El fet de poder tenir una visió gairebé real d’un model a una pantalla o de fer-lo físic i palpable amb una impressora 3D té molts avantatges i el millor de tot és que ja no és un recurs exclusiu per a expertes. Tinkercad funciona amb un conjunt d’eines molt intuïtives i una interfície senzilla i atractiva. D’aquesta manera, a través de la combinació i la suma de figures geomètriques, permet crear models més complexos a l’abast tant de persones expertes com d’aquelles que s’estiguin iniciant en el disseny 3D. A més, la llista de funcions preestablertes permeten trobar solucions als imprevistos i inspirar-te més enllà del que hagis imaginat inicialment. 

 

Inicia sessió i… comença!

Per començar a provar les teves idees no cal que instal·lis cap programa perquè Tinkercad és una eina que funciona en línia. Així, només et cal connexió a internet i registrar-te al seu web. Els teus projectes es guarden al núvol i els podràs recuperar si inicies la teva sessió a qualsevol dispositiu, sigui ordinador, tauleta o mòbil, i sense pagar ni un euro. 

La seva manera senzilla de funcionar facilita l’ús també per a finalitats educatives i, conscient del seu potencial, Tinkercad ha creat una modalitat d’accés a través de la qual, en el moment de crear un compte de professor/a, permet configurar l’aula per permetre l’accés de l’alumnat de manera segura; és a dir, sense els permisos per a compartir projectes públicament, publicar comentaris, carregar imatges o col·laborar amb altres usuaris de Tinkercad.

 

Més enllà del disseny… llum i moviment!

Tinkercad no només permet dissenyar tridimensionalment sinó que també amplia les seves eines amb Tinkercad Circuits per integrar instruccions programades amb codi Arduino, que també és programari lliure, per crear models amb llum o moviment, per exemple. I si vols configurar el projecte per a impressió, Tinkercad inclou formats com STL, OBJ i SVG que, en definitiva, són els més utilitzats. 

 

Una galeria compartida per inspirar-se

La comunitat de Tinkercad és enorme i al mateix web del programa hi pots trobar una galeria amb infinitud de projectes que les persones usuàries han compartit. Així, pots passar estones llargues inspirant-te per a futurs dissenys i a més, tots es troben disponibles per a la impressió 3D i els pots analitzar en una vista prèvia completament tridimensional.

En definitiva, Tinkercad és una eina senzilla i intuïtiva que et permet crear els teus models en 3D sense cap cost i aprofundir-hi tant com vulguis. Si vols un cop de mà per començar a descobrir totes les possibilitats que t’ofereix aquesta eina, inscriu-te al nostre curs. No cal cap coneixement previ, és en línia i per aprendre al teu ritme. Ara et toca a tu llançar-te i deixar volar la teva creativitat!

20/12/2021
Entitat redactora: Arttec