Les guanyadores dels IV premis Dona TIC 2020

Premis DonaTIC 2020

Vuit dones procedents dels àmbits empresarialprofessional acadèmic i una entitat social han estat guardonades el dimarts 13 d’octubre als Premis DonaTIC 2020.

 

Els Premis DonaTIC, impulsats per la Conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat reconeixen el talent i lideratge de les dones en el sector tecnològic.

De les 85 candidatures presentades enguany, el jurat va seleccionar sis semifinalistes per a cada categoria i el comitè d’honor va triar a la finalista i a la guanyadora de cadascuna.

La sisena edició dels premis ha distingit a les enginyeres Marta Guardiola i Sandra Sans; la investigadora Carme Torras; la divulgadora Cristina Steegmann; l’experta en intel·ligència artificial Verònica Boldón; les estudiants STEAM Andrea Querol Agnès Malé i Meritxell Bautista, premi Empresària.

A més, en la categoria d‘Iniciatives Referents, l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, ha estat reconeguda pel programa ‘Technovation Girls’, un projecte social adreçat a noies d’entre 10 i 18 anys per ajudar a incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic. La darrera edició ha aplegat al voltant de 400 nenes.

Les guardonades han rebut els premis de la mà del conseller de Polítiques DigitalsJordi Puigneró, en un acte virtual (a través de FibraCAT i el canal de YouTube del departament) i presencial aquest dimarts 13 d’octubre al Palau de Pedralbes Barcelona coincidint amb la celebració del Dia Ada Lovelace, la primera programadora de la història.

 

Més dones i talent al sector TIC

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’acte de lliurament dels IV premis DonaTIC. “No només volem dones al sector TIC, les volem en posicions de poder”, va pronunciar Puigneró, que ha recordat com els premis es van crear fa sis anys i en l’edició d’enguany “s’ha triplicat” el nombre de candidatures.

Una dada significativa que va afegir el conseller és que a l’Estat espanyol només el 30% de les persones que treballen a l’àmbit tecnològic són dones i d’aquestes, el 8,3% de les treballadores estan en posicions de poder.

També ha assenyalat que el seu departament ha tret una nova línia d’ajuts a través del Pla DonaTIC d’entre 15.000 i 35.000€ per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit tecnològic.

L’acte de lliurament de premis també ha comptat amb la investigadora Clara Prats, del grup de recerca de biologia computacional i sistemes complexos de la UPC; Núria Salan, científica i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i presienta de l’Associació 50/50.

14/10/2020
Entitat redactora: Xarxa Punt Tic

Fotografia: IV Premis DonaTIC, per Oficina de Dinamització Tècnica de Xarxa Punt TIC2020.
Llicència:  BY-SA