Onshape és un dels programes de disseny que s’està obrint camí de manera més accelerada pel fet que fa servir les eines CAD, permet el treball col·laboratiu en línia, fa més àgils els processos per no haver de transferir fitxers i, tot plegat, contribueix a millorar la productivitat. En el curs que t’oferim pots introduir-te a les seves eines a través de l’exemple de disseny d’un moble.
La tendència al teletreball que ha portat la pandèmia de la covid-19 ha creat reptes per a moltes empreses tecnològiques. Al mateix temps, les ha obligat a revisar el programari amb el qual treballen i tot plegat ha generat noves oportunitats de relació amb els clients entre les quals hi ha les que brinden els programes basats al núvol.
En aquesta línia, Onshape destaca en el camp del disseny i ha vist com en els darrers anys creixia el nombre d’usuaris que, en la majoria de casos en temps de teletreball, hi han apostat per la possibilitat de treballar de manera col·laborativa al núvol. Així, ha passat d’uns 150.000 usuaris a més d’un milió en el darrer any, segons l’empresa que l’ha creat. Des de l’enginyeria fins al disseny de mobles passant per fabricants d’equips mèdics i agrícoles, aquestes professionals han trobat en Onshape una opció que ha revolucionat la forma en què es dissenyen els productes pel fet que es racionalitzen i s’optimitzen els passos del procés i es redueixen dràsticament els costos.
Eines CAD per compartir models digitals
Fins fa ben poc, les professionals del disseny havien d’enviar esbossos o plànols al fabricant per transmetre les dimensions adequades del producte; avui, amb les eines CAD, que són les que utilitza Onshape, els ordinadors representen models digitals tridimensionals que es poden compartir directament. Aquests sistemes afavoreixen l’optimització del temps i per tant, l’augment de la productivitat així com una millor qualitat i comunicació i una millor documentació durant tot el procés de disseny.
Treballar al núvol col·laborant a temps real
Fins fa poc, tots els programaris estaven configurats amb sistemes basats en fitxers perquè aquesta era l’única opció. Així, quan es volia compartir un disseny en el seu procés d’elaboració, calia enviar un document de text i això generava maldecaps perquè cada canvi que feien les mans per les quals passava, creava diverses versions. A més, els diferents idiomes, sistemes operatius i versions, no feien més que agreujar els problemes.
Amb l’arribada de les bases de dades al núvol han aparegut noves opcions i oportunitats com les que ha desenvolupat Onshape. Així, aquest programa ha optat per un sistema exclusivament basat en núvol que evita les preocupacions per saber quina de les tantes versions d’un projecte s’està fent servir, perquè només n’hi ha una. Només has de compartir un enllaç per convidar a algú a participar-hi i, per tant, elimina mals de cap i despeses associades perquè les persones poden treballar juntes, en xarxa i a temps real.
Aquesta és una tendència que s’està consolidant en el camp del disseny de productes. Si no vols quedar-te enrere, t’oferim l’oportunitat d’introduir-te a Onshape amb del curs d’Arttec a través de l’exemple de disseny d’un moble.
07/03/2022
Entitat redactora: Arttec