Marlyn Wescoff Meltzer (1922, Filadèlfia, Pennsilvània – 4 de desembre de 2008, Yardley, Pennsilvània) va ser una de les sis programadores originals de l’ordinador ENIAC .

 

Es va graduar en la Temple University el 1942, a finals d’aquest mateix any va ser contractada pel Moore School of Engineering per treballar en càlculs meteorològics, principalment perquè ja sabia operar màquines de calcular.

 

A 1943 es va sumar a l’equip de càlcul de trajectòries balístiques. Va ser en 1945 quan el seu nom es va sumar a la llista de sis dones que van treballar originalment en la programació de la màquina ENIAC, la primera computadora totalment digital.

El 1947, abans que l’ENIAC fos reubicada a Aberdeen Proving Grounds, Maryland, va renunciar als seus projectes per contraure matrimoni amb el Dr. Phillip Meltzer. 

 

L’any 1997, juntament amb . Betty Snyder Holberton, Jean Jennings Bartik, Kathleen McNulty Mauchly Antonelli, Ruth Lichterman Teitelbaum i Frances Bilas Spence el seu nom va ser inclòs en el Women in Technology International Hall of Fame, pel seu treball en la programació oficinal de l’ENIAC.

 

 

Font bibliogràfica: Wikipèdia