Carol Shaw, primera dona dissenyadora de videojocs

Va néixer i va créixer en Palo Alto, Califòrnia, en 1955. Filla d’un enginyer mecànic que treballava al Centre de l’Accelerador lineal de la Universitat de Stanford. El seu interès per la informàtica i en concret pel disseny de videojocs va començar mentre realitzava els seus estudis de secundària, en descobrir que es podia utilitzar l’ordinador per jugar. Es va matricular a la Universitat de Califòrnia, Berkeley i es va graduar amb una llicenciatura en Enginyeria Elèctrica i Ciències de la Computació en 1977, completant els seus estudis cursant un màster en Ciències de la Computació a l’esmentada universitat de Berkeley.

 

Abans de finalitzar els seus estudis, l’empresa Atari la va reclutar per treballar com a dissenyadora de videojocs, oficialment exercint la labor d’Enginyera microprocesadora de programari, convertint-se d’aquesta manera en la primera dona dissenyadora de videojocs pels seus treballs, com Polo, en 1978, que finalment no va arribar a publicar-se, quedant-se en mer prototip, que actualment poden trobar-se en Internet i jugar amb ells. L’any següent va dissenyar el videojoc 3-D Tic-Tac-Toe. Va deixar el seu treball en Atari en 1980, i va passar a treballar per a Ordinadors Tandem. Després de 16 mesos va ser reclutada per Activision per passar a treballar en aquesta empresa. Malgrat haver estat entrevistada per reclutadores de l’empresa Imagic, el treball no fructiferó a causa de la falta d’experiència de Carol a escriure els jocs d’acció. És llavors quan decideix unir-se a Activision en 1982, on va programar el seu millor joc, el conegut River Raid, el qual va ser qualificat en alguns països d’Europa (com Alemanya), com a joc violent i prohibit a menors, convertint-se en el primer joc de video consola que va ser prohibit per violència.

En 1983 es va casar amb l’investigador en nanotecnologia Ralph Merkle.

En 1984, després d’haver dissenyat Happy Trails pel Intellivision i River Raid pel Atari 800 i Atari 5200, Carol Shaw va deixar l’empresa i va tornar a treballar per a Tàndem fins a 1990, any en el qual va decidir jubilar-se per iniciar una nova etapa com a voluntària en diferents organitzacions, incloent-hi entre elles la seva faceta com a professora voluntària en l’Institut Foresight.

 

Font bibliogràfica: Wikipèdia